Opskrift på crumblecake
Peter Eistrup
Crumblecake er en nem og meget hurtig dessert at lave. Du kan forberede kagen flere timer før den skal spises, stille den i køleskabet og først bage den, lige inden den skal serveres.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Antal 4 personer
Kalorier 386 kcal
2 stk. æbler ½ ds. ferskner 1 håndfuld frosne hindbær 100 gr. smeltet smør 100 gr. havregryn 100 gr. sukker 100 gr. mel Creme 2 dl. creme fraiche ½ tsk. vaniljesukker
Hvis du vil servere kagen med det samme, så start med at tænde ovnen på 200 grader.
Smelt smørret i en lille gryde ved lav varme.
Mens smørret smeltes, så skæres æbler øjne ud i tynde skiver. Fersknerne skæres ud i tynde både.
Læg æblerne i bunden af et ildfast tærtefad og fersknerne ovenpå. Tag de frosne hindbær og drys dem ovenpå.
Hæld havregryn, sukker og mel i gryden med smørret og bland det hele godt sammen.
Fordel blandingen over frugterne i tærtefadet.
Sæt kagen i ovnen og bag i 30 minutter.
Mens kagen bages, så blandes cremen
Bland creme fraiche og vaniljesukker sammen i en lille skål.
Når kagen er bagt færdig, er den klar til at blive serveret.
Calories: 386 kcal Carbohydrates: 47 g Protein: 3 g Fat: 21 g Saturated Fat: 13 g Trans Fat: 1 g Cholesterol: 54 mg Sodium: 180 mg Potassium: 52 mg Fiber: 1 g Sugar: 25 g Vitamin A: 626 IU Vitamin C: 1 mg Calcium: 12 mg Iron: 1 mg