Go Back
+ servings
Den du ved nok kage

Opskrift på "Den du ved nok"-kage

Peter EistrupPeter Eistrup
Nem opskrift, der er lige til gå til. ☺
Ingen bedømmelse endnu
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 45 minutter
Ret Kage
Antal 24 stk.
Kalorier 264 kcal

Ingredienser
  

  • 2 stk. æg
  • 225 gr. hvedemel
  • 250 gr. sukker
  • 1,5 spsk. kakao
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 2 tsk. bagepulver
  • 2 dl. mælk
  • 150 gr. smeltet smør

Glasur

  • 200 gr. smør
  • 2,5 spsk. kakao
  • 100 gr. kokosmel
  • 7 spsk. færdigbrygget kaffe
  • 3 tsk. vaniljesukker
  • 375 gr. flormelis

Sådan gør du
 

  • Start med at tænde ovnen på 190 grader. Det er vigtigt, at det ikke er varmluft.
  • Smelt smøret i en kasserolle og lad det efterfølgende køle af.
  • Pisk så æg og sukker sammen i en skål, til det er hvidt, tykt og skummende med en elpisker eller i en køkkenmaskine.
  • Rør sukker, hvedemel, vaniljesukker, kakao og bagepulver sammen i en skål for sig.
  • Skiftevis tilsættes mælk og de tørre ingredienser æggemassen. Tilsæt de tørre ingredienser gennem en sigte for at undgå klumper. Det hele gøres ved hjælp af en grydeske, men sørg for, at der ikke røres kraftigt.
  • Til sidst så tilføjes den afkølede margarine. Også her vendes det med en grydeske.
  • Kom bagepapir i en 20×30 cm bradepande og hæld dejen i.
  • Bag kagen i ca. 25 minutter.
  • Når kagen er bagt færdig, skal den stå indtil den er afkølet.

Glasur

  • Smelt smøret.
  • Tilføj de andre ingredienser og rør rundt.
  • Smør glasuren på den afkølede kage og servér den.

Nutrition

Calories: 264kcalCarbohydrates: 36gProtein: 2gFat: 13gSaturated Fat: 5gTrans Fat: 1gCholesterol: 15mgSodium: 159mgPotassium: 29mgFiber: 2gSugar: 27gVitamin A: 468IUVitamin C: 1mgCalcium: 15mgIron: 1mg
Tried this recipe?Let us know how it was!