Skrab vaniljekorn ud af vaniljestængerne
Bring vandet i kog i en gryde
Tilsæt ris og lad det koge i ca. 2 min.
Tilsæt sødmælken, vaniljekorn og vaniljestænger.
Bring det hele i kog. Rør godt rundt så mælken ikke brænder på
Når grøden koger skrues der ned for varmen og den koger videre i ca. 45 min. eller indtil den har den ønskede konsistens
Smag til med ca. 1/4 tsk. salt.
Fjern vaniljestænger fra den færdige grød og stil den køligt natten over
Pisk fløden til en let flødeskum og vend den forsigtigt i den kolde grød. Kun lidt ad gangen indtil du opnår den ønskede konsistens
Rør sukker i lidt ad gangen indtil du opnår den ønskede smag
De smuttede mandler hakkes groft og blandes herefter i grøden. Husk at gemme en eller flere hele mandler :-)
Stil Risalamanden koldt indtil den skal spises og server den med varm kirsebærsovs