Go Back
+ servings
pariserbøf

Opskrift på pariserbøf

Peter EistrupPeter Eistrup
Man skulle tro at Pariserbøf kommer fra Frankrig grundet navnet, men som Søndagsavisen skriver, så er retten mere klassisk dansk end fransk. To sandsynlige grunde til, at retten har fået navnet Pariserbøf er, at bøffen ligger på et stykke franskbrød, og at der er kapers på. Sidstnævnte er dog ikke med i denne opskrift, men det står en frit for om man vil tilføje det. Kapers bruger de i stor stil i det franske køkken. I denne opskrift er der brugt pocheret æg.
Ingen bedømmelse endnu
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Aftensmad
Antal 4 personer
Kalorier 409 kcal

Ingredienser
  

  • 500 gr. hakket oksekød
  • 4 stk. æg
  • 2 stk. rødløg
  • 200 gr. syltede rødbede
  • 4 stk. toastbrød
  • 40 gr. smør
  • Salt Efter behag
  • Peber Efter behag

Sådan gør du
 

  • Start med at forme kødet, så der er fire lige store bøffer. De må gerne være omkring 1,5 cm tykke og en anelse større end toastbrødet.
  • Krydr bøfferne med salt og peber.
  • Kom smørret på en pande og varm det ved god varme. Lad varmen aftage, så smørret bliver gyldent.
  • Kom bøfferne på panden og steg dem i ca. 5-6 minutter på hver side. For smagens skyld, så må de ikke gerne være rosa indeni. Når bøfferne er færdige, tages de af panden.
  • Rist toastbrødet på panden, hvor der stadig er fedtstof fra stegningen af bøfferne.
  • Placer bøfferne på toastbrøddet.
  • Hak løgene, samt rødbeden fint.
  • Pochér æggene og læg dem ovenpå bøfferne.
  • Slut af med at drysse de hakkede løg og rødbeder over.

Nutrition

Calories: 409kcalCarbohydrates: 4gProtein: 22gFat: 33gSaturated Fat: 11gTrans Fat: 2gCholesterol: 92mgSodium: 282mgPotassium: 419mgFiber: 1gSugar: 3gVitamin A: 375IUVitamin C: 2mgCalcium: 35mgIron: 3mg
Tried this recipe?Let us know how it was!